Kauhajoki
suupohja

Kansalaisopiston kevätnäyttely 2020

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan kansalaisopiston kevätnäyttelyyn! 

Kauhajoen kansalaisopiston lukuvuosi 2019 - 2020 oli tuttu, inspiroiva ja yllätyksellinen. Lämmin kiitos teille jokaiselle kansalaisopiston toimistoon ja yhdyshenkilöille, opettajakunnalle sekä opiskelijoille antamastanne panoksesta tänä lukuvuonna.  Koko lukuvuonna järjestettiin Isojoella, Karijoella ja Kauhajoella yhteensä 320 kurssia, työpajaa, lyhytkurssia tai luentoa. Opettajia tämän kurssimäärän toteuttamiseen tarvittiin 88. Ja opiskelijoita tämä kurssimäärä houkutteli reilu 3200. Toki moni kurssilaisistamme osallistuu monelle kurssille. Parhaimmillaan sama opiskelija on osallistunut 11 eri kurssille. Aikamoinen määrä :)

Tänä lukuvuonna opistojen toimisto Kauhajoella keskittyi edelleen kirjastotaloon, tekstiilityön opettaja Hannele Mäki-Ettala-Mustonen jäi ansaituille eläkepäiville ja poikkeustila covid-19 keskeytti kansalaisopiston opetuskauden ennen aikojaan. Isojoella ja Karijoella on perinteisesti järjestetty kansalaisopiston kevätnäyttely huhtikuussa. Viime vuonna tauon jälkeen näyttely järjestettiin myös Kauhajoella. Toki lasten ja nuorten taidekoulu on järjestänyt kevätnäyttelyn vuosittain. Tänä keväänä suunnitelmat muuttuivat äkillisesti maailmanlaajuisen viruspandemian myötä. Kansalaisopiston opettaja- ja opiskelijakunta ei kuitenkaan lannistunut, vaan he kuvasivat ja keräsivät tämän lukuvuoden töitä alla oleville sivuille katsottavaksi ja ihasteltavaksi. Kiitos kaikille näyttelykuvia lähettäneille! 

Samalla kun ihastelemme lukuvuoden taidonnäytteitä, mieli vaeltaa jo ensi lukuvuoteen 2020 - 2021. Otammekin vastaan kurssitoiveita, joten kerrothan millaiselle kurssille sinä haluaisit osallistua ensi lukuvuonna.  Aurinkoista kevättä jokaiselle - pysytään terveenä! Ystävällisesti Niina Kirpianoff, opistojen rehtori

  1. Nyt toivon sinun, arvon näyttelyvieras, nauttivan kuvakavalkadistamme ja taidokkaista töistä, joita se esittelee. Olemme jaotelleet aihealueita otsikoiden alle helpommin löydettäväksi.
  2. Diaesitys pyörii, kun kuvaa tai kuvan vasemmassa alakulmassa olevaa nuolta klikkaa. Esitys on ajastettu niin, että jokainen kuva pysähtyy noin 3 sek. jatkuen sen jälkeen automaattisesti.
  3. Jos haluat palata tai katsella kuvia pudempään, kuvan alla on Dia 1 -> nuoli alaspäin. Nuolesta klikkaamalla saat diojen numerot esiin ja voit katsella kuvia omassa rauhassa, niin pitkään kuin haluat.
  4. Dian alareunassa oikealla puolella oleva neliö -symboli avaa kuvat sinulle koko näytön kokoiseksi. Pienempään näyttöön pääset klikkaamalla tietokoneesi näppäimistön vasemmassa yläkulmassa olevaa esc -näppäintä.