Polku: / Palvelut / Liikuntapalvelut / Tapahtumat ja leirit

Tapahtumat ja leirit

 

Tulossa:

* Liikuntapäivä la 21.3.2020 klo 13.00-17.00 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, liikuntaa non-stoppina omatoimisesti.

* Kunnon mummola-tapahtuma kaikille ikäihmisille ke 22.4.2020 Nuorisotalo Räimiskällä!

* Harrastesäpinät ke 3.6.2020 Virkun ja Räimiskän piha-alueella; yhdistykset ja seurat ovat tervetulleita esittelemään toimintaansa. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, kohderyhmänä kaikenikäiset! Tapahtuma on ennen järjestetty liikuntasäpinät-nimellä.


Perherieha- tapahtumapäivä

Joka toinen vuosi järjestettävä perherieha kokoaa yhteen järjestöt, seurat ja yhdistykset esittelemän toimintaansa samalla kun perheet saavat viettää rennon ja kiireettömän päivän puuhastellen toimintapisteillä ja nauttien lavaesityksistä. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Seuraava perherieha järjestetään syksyllä 2021.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PlayCity FunGo lasten kaupunki -leiri

Kesäkuussa joka toinen vuosi järjestetään supersuosittu ja
hauska Play City- lasten oma kaupunki-päiväleiri. Seuraava Playcity-leiri järjestetään ti 23.-pe 26.6.2020. Ilmoittautuminen avautuu pian!

Lisätietoja: Räimiskän numerosta 040 674 8070.

Tervetuloa mukaan kesän hauskimpaan leiriin joko leiriläisenä tai ohjaajana!

 

PlayCity FunGo

MIKÄ IHMEEN PLAYCITY?

Vuonna 2003 Kauhajoella järjestettiin ensimmäinen PlayCity - lasten kaupunki. Vuoden 2004 PlayCityn jälkeen päätettiin, että kaupunkileiri järjestetään jatkossa kahden vuoden välein. Joten nyt lähestyvä v. 2018 leiri on samalla konseptilla ja järjestyksessään yhdeksäs (9.) Kauhajoella, tietojemme mukaan koko Suomessa.

Idea tapahtumalle tuli alunperin Saksasta, Baden-Wyrttenbergin alueelta, Weinsbergin kaupungista. Pääjärjestäjinä tapahtumassa ovat Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu (PLU) ry ja Kauhajoen kaupunki, nuoriso- ja liikuntapalvelut.

V. 2016 järjestettyyn PlayCityyn ilmoittautui n. 200 lasta. Kokonaisvahvuutta leiripäivinä täydentävät lähes 90 vapaaehtoisen ohjaajan; nuorten ja aikuisten määrä.

Kaupunkilaiset äänestivät jo ensimmäisellä leirillä v. 2003 lastenkaupungin nimeksi PlayCity FunGo. Tapahtumaa voisi kuvata sanoilla LASTEN OMA KAUPUNKI. Lastenkaupunki on tarkoitettu 9-12 -vuotiaille tytöille ja pojille. Tapahtuman tavoitteena on rakentaa lasten ehdoilla toimiva kaupunkiyhteisö, joka tarjoaa oppimisen ja tekemisen paikkoja erilaisissa työpajoissa ja touhupisteissä.Tapahtuma toimii ns. päiväleirinä, eli aamulla aloitetaan klo 9.00 ilmoittautumalla rajavyöhykkeellä Taxfreessä ja viimeistään klo 17.00 kaupunkilaiset kotiutuvat.

Leiri sisältää paljon erilaisia tekemisen paikkoja; työpajoja. Yhtenä päätavoitteena on antaa lapsille leikin varjolla mahdollisuus tutustua ns. aikuisten elämään. Heti aamulla kaupunkilaiset hakevat omasta työvoimatoimistostaan päivän työpaikan, siirtyvät töihin, saavat palkkaa ja kuluttavat niin kuin aikuisten maailmassa tapahtuu. Työpaikkoja voi olla useitakin saman päivän aikana. Työpisteet ovat palveluja (esim. pankki, poliisi, posti, kahvila, matkatoimisto, kampaaja-parturi, kukkakauppa, taxi, jne), tuotantoa (puuverstas, leipomo, käsityökeskus, ompelimo, mainostoimisto jne) tai hallintokoneisto (työvoimatoimisto, kaupungintalo, poliisi, kirkko, terveyskeskus yms). Erilaisia työpajoja kaupungista löytyy lähes 40. Kaupunkilaiset työskentelevät aikuisten ja nuorten ohjauksessa. Työpisteissä on aina ammattitaitoinen työnohjaaja ja nuoret taas toimivat ns. ryhmänohjaajina.

Kaupunkilaisten päivät päättyvät aina suureen kansalaiskokoukseen. Tämä joka päivä järjestettävä tapahtuma antaa kaupunkilaisille mahdollisuuden esitellä päivän aikana opittuja taitoja, esim. tanssia, musiikkia tai liikuntanäytöksiä. Lisäksi kaupungin hallinto valitun pormestarin johdolla kertaa päivän aikana tehdyt päätökset. Kaupunkilaiset voivat myös tehdä ns. kansalaisaloitteita tässä kokouksessa.

Kaupunkilaisilla on oma raha Topeeka. Lapset saavat ns.topeekoja palkaksi tekemästään työstä esim. postissa. Rahat lapset voivat tallettaa kaupungin pankkiin ja saavat sitä vastaan oman pankkikirjan.

Turistikeskus (sisääntulo PlayCityyn) tarjoaa kaupungin ulkopuolisille mahdollisuuden tutustua kaupungin toimintaan.

Erilaisina päiväohjelmina ovat torstai ohjelma- ja liikuntapalveluineen sekä perjantain päättäjäiskarnevaali kaupungin reuna-alueilla ja päätösjuhla klo 15.00 alkaen.