Kauhajoki Ruokamessut 4.-6.9.2015
Etusivu Palaute Yhteystiedot

MessuCup

Aikoinaan Karhulaisessa jalkapalloperheessä vahvasti vaikuttanut Markku Vesala sai idean nuorten MessuCup turnauksen käynnistämiseen vuonna 1997.

Ensimmäinen MessuCup pelattiin Kauhajoella siis 30-31.8.1997. Silloinen Kauhajoen Karhun Jalkapallojaoston Puheenjohtaja Matti Koskinen toivotti vieraat tervetulleiksi seuraavasti.

Yhdessä lippu korkealle!

MessuCup, futiksen syysturnauksen käynnistäminen lähti  ”yleisön pyynnöstä”.  Kymmenen ruohokenttää peliareenana on saanut kiitosta kesäkuussa järjestettävän KauhajokiCupin osallistujilta, toivottiin jatkoa syksyksi!  Terveellinen ruoka ja urheilu kuuluvat yhteen.  Maan suurimmat Ruokamessut ja jalkapallon syysturnaus sopii hyvin yhteen. Aloitamme futiksella ja muutaman päivän päästä ovat Kauhajoella ruokamessut 4-7.9 Hämeshavusen aidossa pohjalaisympäristössä. Nauttikaamme urheilu- ja ruokakulttuurista täysillä.Onhan meillä nyt vuosisadan kaunein suvi, joten turnauslippu korkealle! Tervetuloa!

Näin siis puhallettiin MessuCupin pelit käyntiin ja vuoden 1998 turnaus sijoittukin jo samalle viikonlopulle Ruokamessujen kanssa. Nyt on tulossa järjestyksessään jo 19. MessuCup turnaus, joka on serkku KauhajokiCupille, jota on pelattu jo 35.vuotta.

MessuCup saavutti osallistujamäärässä 100 joukkueen rajan vuonna 2005. Lehdessä kirjoitettiinkin vuonna 2008, että ”Karhu oli saanut jalkeille uskomattomat joukkuemäärät ja kun kisarulettikin pyöri kokeneiden järjestäjien toimesta moitteettomasti, oli tämän vuotinenkin tapahtuma ikimuistoinen.”

Vuonna 2009 Rolf Lähteenmäen tekemän laskelman mukaan Kauhajoelle on 30-vuoden ja turnausten aikaan rantautunut yhteensä 70 000 kävijää ja noin 6 miljoonaa euroa.

2010 otsikot sanoivat että ”Futisturnaus oli 300 kökkäläisen mahdollistama menestys”. Syksyisen MessuCupin suhteen innostunutta talkooväkeä on ollut saatavilla, Junnujen vanhemmat puurtavat vuodesta toiseen kökkähengessä jalkapallonyhteisen taloudellisen tavoitteen sekä menestyksen saavuttamiseksi ja kokoon saadaan jokainen vuosi toimintaeurot juniorien seuraavalle kaudelle.

Vuonna 2012 MessuCup nousi Suomen suurimpien turnausten joukkoon 126 osallistuvan joukkueen ennätyslukemin. Vieraita kauhajoelle yksi turnaus tuo noin 2000 – 2500 henkilöä riippuen joukkuemäärästä vuosittain. Suomessa on vuosien varrella turnauksia syntynyt kuin sieniä sateella ja osallistuja määrät ovat hiukan tippuneet aikaisemmista huippulukemista, joka voi nähdä myös positiivisessa mielessä, eli se antaa helpotusta kisaorganisaatiolle ja työntäyteiselle viikonlopulle. Lehti kirjoittaa 2014 että ”MessuCupista haettiin haasteita”. Syksyn turnaus on monille Suomen seuroille kauden päätöstapahtuma ja on muodostunut jo perinteeksi, samalla turnauksesta haetaan haasteita tulevalle kaudelle.

Nykyinen Jaostojohtokunta toteaa että, oman ratkaisevan osansa cup-tapahtumien onnistumiselle Kauhajoella mahdollistaa urheiluystävällinen kaupunki, joka on luonut ja rakentanut erinomaiset suorituspaikat ja luovuttanut ne lasten- ja juniorien vapaaseen käyttöön. Turnaukset saavat käyttöönsä myös majoitukseen kouluja ja liikuntasaleja. Täytyy toki olla viihdettä pelien lopuksi Uimahalli Virkussa virkistäydytään ja Kauhajoen Karhun Kasinolla on viihtyisä kisa Disko.

Juttu Seija Vähämäki