Kauhajoki Ruokamessut 4.-6.9.2015
Etusivu Palaute Yhteystiedot

Papin piimälimppu –Kirkkoherra Ilkka Järvisen resepti Koti- ja laitostalousoppilaitoksen 1991 julkaisemasta Kauhajokinen leipäaitta -kirjasta

100g hiivaa
1L piimää
5dl siirappia
2 rkl hienonnettua pomeranssinkuorta
1 rkl hienonnettua kuminaa
2 rkl suolaa
½ vehnäjauhoja
½ ruisjauhoja

voiteluun:
1 dl haaleaa vettä
1 rkl siirappia

Hiiva liotetaan vesitilkkaan. Siirappi ja mausteet kiehautetaan. Siirappiseos kaadetaan piimän sekaan ja hiiva, suola ja jauhot lisätään. Taikina vaivataan hyvin ja kohotetaan kaksinkertaiseksi. Muokataan leivinpöydällä ja leivotaan kolmeksi pyöreäksi limpuksi. Ne saavat kohota, pistellään ja paistetaan 200 asteisessa uunissa tunnin verran. Paistamisen aikana niitä voidellaan pari kertaa siirappivedellä.