Kauhajoki Ruokamessut 4.-6.9.2015
Etusivu Palaute Yhteystiedot

Klimppisoppa
Kauhajoen maaseutunaiset valmistavat suosittua klimppisoppaansa Ruokamessuille joka vuosi noin 400L. He jakoivat ohjeensa ystävällisesti, että voitte valmistaa perinteistä herkkua myös kotona. 

1kg naudan luita, lapaa tai potkaa (myös lammas tai possu käyvät)
250g luutonta lapaa tai paistia
2l vettä
1rkl suolaa
3 kokonaista valkopippuria
1 pieni porkkana
1 pieni sipuli
pala selleriä
pala lanttua

Lihalientä keitetään 2h, kunnes lihat ovat kypsiä. Liemi siivilöidään. Pinnalle muodostunut rasva poistetaan. Lihat kuutioidaan ja lisätään liemeen. Annetaan kiehua hiljalleen.

Klimppitaikina:
2dl maitoa
2 munaa
1rkl suolaa
vajaa rkl sokeria
1rkl ruokaöljyä
1dl rusinoita
noin 200g vehnäjauhoja, tarpeen mukaan lisätään
keittämiseen kuumaa vettä

Kaikki aineet sekoitetaan keskenään. Pikkulusikalla otetaan taikinasta pieniä klimppejä kiehuvaan veteen. Kun klimpit nousevat pintaan, ne otetaan reikäkauhalla ylös ja lisätään lihaliemeen. Annetaan kiehua vajaa vartti. Ja nautitaan antaumuksella.