Koulujen ja päiväkotien keittiöt

Ruokailun tavoitteena on edistää sekä lasten terveyttä että hyviä tapoja. Ravitsemuksellisten tarpeiden ja ruoan maittavuuden varmistamiseksi on suunnittelun pohjana käytetty Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuosituksia päiväkodeille ja kouluruokailusuosituksia. Otamme ruokalistasuunnittelussa huomioon myös asiakkaiden toiveita; asiakastyytyväisyyskyselyt ja ruokalistapalaverit kasvattajien, opettajien sekä oppilaiden kanssa.

Keskuskeittiöillä laaditaan vuosittain kuuden viikon kiertävä ruokalista, jota käytetään kaikissa koulukeittiöissä ja päiväkodeilla. Vuotuiset juhlapäivät, erilaiset teemapäivät sekä vuodenaikojen mukaiset raaka-aineet tuovat muutoksia ruokalistaan. Muutoksista tiedotetaan ruokasalissa etukäteen. Päivittäiseen lounasruokaan kuuluu lämmin pääruoka, salaatti, leipä, levite ja juoma. Päiväkodeilla tarjotaan lisäksi aamupala, päivällinen ja välipala.

Päiväkoti Pikku-Äijän keskuskeittiö valmistaa ateriat Pikku-Äijän, Aron, Filppulan ja Saturepun päiväkodeille sekä Filppulan esiopetukseen. Koulukeskuksen keskuskeittiö valmistaa koululounaat Koulukeskuksen, Aron, Pukkilan ja Sahankylän kouluille. Hyypässä, Kainastolla ja Pänäneellä toimivat omat valmistuskeittiöt.

Toteutamme erikoisruokavalioita terveydenhoitajan tai lääkärintodistuksen tietojen perusteella. Jotta jokainen saisi itselleen sopivaa ruokaa, tulee erityisruokavaliosta ilmoittaa keittiöille mahdollisimman nopeasti hoitoon tultaessa tai koulujen alkaessa. Päiväkodeilla kasvattajat huolehtivat oikeasta ruokavaliosta, kouluilla jokaisen tulee itse huolehtia ruokavalion noudattamisesta.Henkilökuntamme opastaa tarvittaessa mielellään! Toivomme erityisruokavalioita noudattavien ilmoittavan mahdollisista poissaoloista keittiölle.

Aterioita tarjotaan linjastotarjoiluna ja tasovaunutarjoiluna kunkin toimipisteen tarjoamien mahdollisuuksien mukaisesti. Lapset ruokailevat joko ruokasalissa,luokissa tai päiväkotien osastoilla. Astianpalautus- ja lajittelu tapahtuu itsepalveluna joko tasovaunuilla oleviin koreihin tai astianpesulinjastolle omille paikoilleen.

 

Tarjoiluvaunu                               Astiapalautusvaunu