Polku: / Palvelut / Kulttuuri ja kirjasto / Kulttuuritarjonta / ITE-taiteilija Alpon Savanni

Alpon Savannilla Kaikki Kotona 2018

www.alponsavanni.fi

Alpon Savannilla Kauhajoen Nummijärvellä piisaa elämää ja eksotiikkaa. Sinne ovat kotiutuneet kaikki ITE-taiteilija Alpo Koivumäen huikeat eläin- ja luontoaiheiset veistokset ulkomaita myöden. Kesäkuun lopulla auenneen Kaikki kotona -näyttelyn myötä savannilla on riittänyt vilinää – kesän luonteen huomioon ottaen paikoin ihan savannimaisissa keleissä.

Alpo Koivumäki tekee veistoksensa jätemateriaaleista. Pääraaka-aineina toimivat metalli, kumi ja muovi, jotka taipuvat taitajan käsissä moneen, useimmiten eläimelliseen muotoon. Veistoksia näyttelyalueella on yli 100 ja edustettuina niin kotimaisia kuin ulkolaisia ’luontolajeja’.

ITE-taiteilija Alpo Koivumäki / Alpon Savanni

Ensimmäinen teos ’Kurki’ syntyi Alpo Koivumäen käsistä vuonna 1995.

Näyttelyn puuhanaisena toimiva Loviisa Kautiainen valottaa näyttelyn taustaa:

- Alpon teokset ovat yleensä kesäisin, eli juuri silloin kun paikalla käy eniten väkeä, olleet muualla. Yli 60 työtä muilla mailla. Nyt ne kaikki ovat kotona, koottuna taitelijan pihamaalle. Raivasimme Alpon perunapellon näyttelyalueeksi. Alueelle on tehty haketetut polut. Nyt työt ovat paremmin näkyvillä. Kauhajoki-seuran, muiden kulttuuriyhdistysten aktiivit sekä kyläläiset, yli 30 henkilöä, ovat kökkineet näyttelyn eteen.

ITE-taiteilija Alpo Koivumäki / Alpon Savanni

Suomen- ja englanninkieliset kyltit avaavat tarinoita Alpon teosten taustalla. Kuvassa ITE-taitelija itse sekä Kaikki kotona -hankkeen puuhanainen Loviisa Kautiainen.

Kaikki kotona -näyttely on osa Kauhajoki-Seuran hakemaa Leader-kehittämishanketta. Hankkeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta Alpon Savannista ja saada matkailijat, niin kotimaasta kuin ulkomailta, löytämään paikan. Hankkeen aikana myös dokumentoidaan ja kuvataan kaikki veistokset, ja pohditaan, miten teokset saadaan säilymään tuleville sukupolville. Luvassa on myöhemmin myös ITE-työpajoja.

ITE-taiteilija Alpo Koivumäki / Alpon Savanni

Alpon Savanni
Sarantie 672
61910 Kauhajoki

p. 06 233 2206

"Leader Suupohja"

Linkkejä aiheesta:'

Alpon Savannin Facebook-sivuilta

Seikkaile Suupohjassa

Tapahtumakalenteri

Yle uutiset

Iltalehti