Polku: / Palvelut / Kasvatus ja opetus / Varhaiskasvatus / Perhetupa Soffa

Mikä on Perhetupa Soffa?

  Perhetupa on alueen lapsiperheiden ”treffikeskus”, jossa lapsiperheet tapaavat toisiaan, tutustuvat keskenään ja verkostoituvat jakaakseen arjen kokemuksia ja tukeakseen toisiaan kasvatuksellisissa kysymyksissä. Lisäksi perhetupa tarjoaa monipuolista toimintaa lapsille ja vanhemmille. Ajatuksena on se, että perhetupa on matalan kynnyksen paikka, jonne on helppo tulla. Perhetuvassa järjestetään avoimen toiminnan lisäksi ohjattua toimintaa, mukavaa tekemistä sekä perheen ja vanhemmuuden tukemista. Perhetupa kokoaa samalla alueella olevat perheiden palvelut toimijaverkostoksi.  

Perhetuvan toiminta

Perhetuvassa perheille, vanhemmille ja lapsille tarjotaan mm. vertaisryhmiä, avointa varhaiskasvatustoimintaa sekä ohjattuja tuokiota ja tapahtumia. Erilaiset ryhmät mahdollistavat vanhempien ja lasten osallistumisen ja ne edistävät yhteisöllisyyttä ja perheiden kiinnittymistä asuinpaikkakunnalleen.  

Perhetupatoiminnan toteuttajatahot

Perhetuvan ovat ideoineet kaupungin varhaiskasvatuspalvelut, Selevä Paletti- hanke ja neuvolan kehittäjä-perhetyöntekijä. Mukana toiminnan toteutuksessa ovat neuvolan perhetyöntekijät,  Etelä-Pohjanmaan Ensi- ja turvakotiyhdistys, Kauhajoen evankelisluterilainen seurakunta, Mannerheimin lastensuojeluliiton Kauhajoen yhdistys sekä Äippä ry. Perhetuvalla on oma “emäntä”, joka on paikalla tuvan aukioloaikana.

Olemme facebookissa nimellä Perhetupa Soffa.

Yhteystiedot

  • Perhetupa Soffa sijaitsee osoitteessa Otontie 7 C 16.
    Perhetuvan emäntä on Tiina Liimola, johon saat yhteyden numerosta 040 153 0226.
  • sähköposti: perhetupasoffa(a)kauhajoki.fi