Polku: / Palvelut / Kasvatus ja opetus / Perheohjaamo / Mikä on Perheohjaamo?

Perheohjaamo on tavallisten perheiden tavallinen palvelu

Perheohjaamo on Kauhajoen kaupungin kasvatuksen ja opetuksen kynnyksetön peruspalvelu. Palvelumme on maksutonta ja tarjolla kaikille kauhajokisille perheille, joissa on 1-16-vuotiaita lapsia. Perheohjaamo on aloittanut toimintansa 1.8.2019 ja toiminnan jatkuminen on mitoitettu ainakin lukuvuosille 2020-2021 ja 2021-2022. Perheohjaamossa työskentelevät kaksi hyvinvointipedagogia Päivi Kuusirati-Parviainen ja Piia Kiukkonen, konsultoiva erityisopettaja Mari Einola sekä perheohjaaja Leila Kulmala. 

Perheohjaamossa voimme:

- olla mukana tukemassa lasten kasvua ja kehitystä sekä olla mukana lapsiperheen arkisissa asioissa yhdessä keskustellen ja toimien

- jalkautua päiväkoteihin ja kouluihin tukemaan kasvatus- ja opetusalan ammattilaisia

Voit olla yhteydessä, kun jokin omaan perheeseen liittyvä asia mietityttää, jos tarvitset esimerkiksi kuuntelijaa tai vierellä kulkijaa. Meihin voit ottaa yhteyttä myös silloin, kun omat voimavarat ovat vähissä tai kun et ehkä tiedä, mihin voisit olla yhteydessä tai mistä voisit saada tukea. Mietityttäviä asioita voivat olla esimerkiksi arjen sujuvuus, lapsen uhma, perheen ruokailuhetket tai nukkumisasiat. Joskus voi mietityttää myös lapsen päiväkodin tai koulun aloitus tai arjen sujuminen päiväkodissa tai koulussa. Selvää syytä yhteydenotolle ei tarvita, vaan riittää esimerkiksi oma tunne keskustelun tarpeesta. 

Perheohjausta toteutetaan lasten, nuorten ja perheiden omista lähtökohdista ja tuen tarpeen kokemuksesta. Voimme sopia tapaamisen kotiinne tai esimerkiksi Perheohjaamon toimistolle, päiväkotiin, kouluun tai vaikkapa leikkikentälle. Tapaamisten määrää ei ole tarkasti rajattu, vaan se pohjautuu asiakaskohtaiseen tarpeiseen. Joskus jo yksikin tapaaminen tai puhelu saattaa helpottaa. Me työntekijät voimme olla tukena myös muihin palveluihin jonottaessa. Teemme yhteistyötä muiden paikallistoimijoiden kanssa, pyrimme välttämään päällekkäistä työtä.

Perheohjaamoon voit ottaa yhteyttä tekstiviestillä, soittamalla tai WhatsAppilla sekä Instagramin, sähköpostin ja kaupungin nettisivujen helppinapin kautta. Perheohjaamon toimitila sijaitsee Teknologiakeskus Logistialla, jossa voi myös piipahtaa. Voit ottaa yhteyttä itse tai pyytää lapsesi tai nuoresi kanssa työskentelevää ammattilaista ottamaan yhteyttä. Meille voi tulla ilman lähetettä, emme myöskään rekisteröi käyntejä. Joten jos jokin mietityttää esimerkiksi oman lapsen varhaiskasvatuksen arjessa, koulunkäynnissä tai kotielämässä, niin ole rohkeasti yhteydessä!