Polku: / Kauhajoki-info / Kauhajoki 150 vuotta / Sähköinen "Kyläluuta"

Kauhajoen kylillä kiertää juhlavuoden kevään aikana "Kyläluudat" vihkoineen!
 

                                                                 

Kuvassa oleva kyläluutavihko on yksi juhlavuotemme tempauksista.  Kyläluuta koostuu pikkuisesta käsityönä tehdystä risuluudasta ja muistivihosta, johon kuntalaisten toivotaan kirjoittavan ajatuksiaan kotipaikkakunnasta ja sen tulevaisuudesta.  Kyläluuta-vihot kiertävät eri puolilla Kauhajokea. Erityisesti paikkakuntamme tulevaisuuteen ja kehittämiseen suuntaavat ajatukset jalostuvat edelleen osaksi Kauhajoen kehittämistyötä.

Kylillä kulkevat Kyläluuta ja vihko viedään naapuriin, mutta sitä ei saa jättää postilaatikkoon, vaan se viedään tupaan asti ja samalla vaihdetaan muutama sana naapurin kanssa. Kyläluudan mukana kulkevaan muistikirjaan kirjoitetaan ajatuksia siitä mikä Kauhajoella tai omalla kylälläsi / toiminnassasi on hyvää. Myös siitä, mihin toivoisit / ajattelisit asioiden kehittyvän.  Ajatukset voivat olla persoonallisessa muodossa: kuulumisten, muisteloiden, tarinoiden tai vaikka runojen muodossa. Mukaan voi liittää myös kuvia.

Kaupunginjohtaja noutaa kyläluudat vihkoineen eri puolilta Kauhajokea kevään aikana pääsääntöisesti torstaisin järjestettävissä kylätapahtumissa. Tällöin kaupungin päättäjät ja kaupunginjohtaja Linda Leinonen jalkautuvat kyliin keskustelemaan kuntalaisille tärkeistä aiheista. Kylät voivat itse suunnitella tapaamisen muodon – se voi olla vaikka jalkapallo-ottelu, kahvittelu kylätalolla tai kyläiltamat.

Mikäli kylillä kiertävä Kyläluuta ei löydä tietään juuri sinun kotiisi ja haluaisit kertoa meille oman tarinasi tai antaa ehdotuksesi paikkakunnan kehitykseen, voit jättää oman palauttesi myös sähköisesti alla olevasta linkistä.

Anna oma palautteesi tänne