Polku: / Kauhajoki-info / Kauhajoki 150 vuotta / Kyläluutien luovutukset / Ikkeläjärven kyläilta

Ikkeläjärven kyläluutavihkon luovutus 19.4.2018

Kaupunginjohtaja ja kaupungin edustajat noutivat kyläluudan vihkoineen Ikkeläjärven Nuorisoseurantalolta 19.4. Tervetulopuheen piti opettaja, nuorisoseura – aktiivi Elina Uusitalo, jonka jälkeen saatiin nähdä ja kuulla vastaperustetun Ikkeläjärvi - seuran sihteerin, Susanna Paasivaaran selostamana, kuvasarja kylän historiaa ja nykyisyyttä. Paikalle oli päässyt kolmisenkymmentä kyläläistä seuraamaan ja keskustelemaan kyläläisille tärkeistä aiheista. Kirjoittajat ovat olleet niin ahkeria, että Sahankylässä kiertää oma vihko joka toimitetaan kaupungille heidän toimestaan myöhemmin.

Esittelyn jälkeen Elina ja Susanna luovuttivat kyläluutavihkon kaupunginjohtaja Linda Leinoselle. Kaupunginjohtaja kertoi terveiset  jotka sisälsivät uunituoretta tietoa mm. tulevasta kuntastrategiasta, soten nykytilanteesta sekä seudullisesta yhteistyöstä mm. Lauhavuoren Geopark – projektin puitteissa. Kyläläiset luovuttivat kaupunginjohtajalle myös oman Ikkeläjärvi – t-paidan muistoksi ensivierailusta kylässä. Oman tervehdyksensä kyläläisille toi sivistysjohtaja Eija Liikamaa joka kertoi mm. varhaiskasvatuksen satsauksista liikuntaan ja vapaa-aikajohtaja Paula Kallionpää jatkoi Eijan aloittamasta aiheesta todeten miten elinkaari ajattelu on liikkumisen kannalta tärkeää. Kun saadaan pienestä pitäen lapset liikkumaan, satsataan liikkuvaan kouluun niin pienillä kuin isommilla koululaisilla, saadaan liikkumisesta elämäntapa joka jatkuu läpi aikuisiän. Meneillään on myös liikuntaneuvontahanke jossa on mukana myös Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry (PLU). Kaiken ikäiset Ikkeläjärviset ovat mm. ahkeria pyöräilykampanjaan osallistujia joka kesä. Valtuutettuja edusti Sami Yli-Rahnasto, sit.
Puheitten jälkeen tutustuttiin ja juteltiin mieltä painavista asioista ja käytiin yhteiskuvaan, jonka otti Ikkeläjärvinen valokuvaaja Pasi Mäkelä. Päätteeksi juotiin porukalla hyvät kahvit ja käytiin leppoisaa keskustelua.

Kyläluutavihkon luovuttivat kyläläisten puolesta vas. Elina Uusitalo ja oik. Susanna Paasivaara. Vastaanottajat keskellä vas.Eija Liikamaa, Sami Yli-Rahnasto, Linda Leinonen ja Paula Kallionpää


Kyläläisiä ja kaupungin edustajia yhteispotretissa Ikkeläjärven Nuorisoseurantalo Ilmolassa.
Kuvat Pasi Mäkelä