Polku: / Palvelut / Elinkeinopalvelut / Maaseutuhallinto / Ajankohtaista
Kriisituet sianlihan- ja maidontuottajille haettavissa - See more at: http://www.mavi.fi/fi/tietoa-meista/tiedotteet/2013/Sivut/kriisituet-sianlihan--ja-maidontuottajille-haettavissa.aspx#sthash.zEGyPhMJ.dpuf
Eläinmääräilmoitus tehtävä Vipu-palvelussa viimeistään 15.2.2016 - See more at: http://www.mavi.fi/fi/tietoa-meista/tiedotteet/2013/Sivut/elainmaarailmotukset-2015.aspx#sthash.GzD0UbV9.dpuf
Eläinmääräilmoitus tehtävä Vipu-palvelussa viimeistään 15.2.2016 - See more at: http://www.mavi.fi/fi/tietoa-meista/tiedotteet/2013/Sivut/elainmaarailmotukset-2015.aspx#sthash.GzD0UbV9.dpuf
Sianlihantuottajat ja maidontuottajat voivat hakea kriisitukea 1.?18.12.2015. Tukea haetaan kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselta. - See more at: http://www.mavi.fi/fi/tietoa-meista/tiedotteet/2013/Sivut/kriisituet-sianlihan--ja-maidontuottajille-haettavissa.aspx#sthash.zEGyPhMJ.dpuf

Ajankohtaista

 

TÄRKEÄ TIEDOTE VILJELIJÖILLE KOSKIEN KORONATILANNETTA

Kauhajoen kaupungintalon asteittainen avaaminen 1.6.2020 lähtienKaupungintalon ulko-ovet avataan 1.6. niin, että asiakkailla on pääsy alakerran aulatilaan ja neuvontapisteelle.

Isojoen ja Karijoen virastotalon ovet ovat suljettuna elokuun alkuun asti. Teuvan toimipiste on suljettuna 26.7.2020 asti.

Palvelemme asiakkaitamme sähköpostin ja puhelimen välityksellä ja neuvomme eri tilanteissa käytettävän toimintatavan asiakkaillemme.

Asiakkailla on käytössään valtakunnallinen maaseutuhallinnon Vipu-palvelu.

 

Paperiset hakemukset ja asiakirjat voidaan toimittaa postin kautta tai omien toimipisteiden postilaatikoihin, jotka sijaitsevat:

Kauhajoen kaupunki, PL 500, 61810 Kauhajoki

Isojoen kunnanvirasto, Teollisuustie 1 A, 64900 Isojoki

Karijoen kunnanvirasto, Kristiinantie 3, 64350 Karijoki

Teuvan toimipiste, Tuokkolantie 3, 64700 Teuva

 

Ruokavirasto on koonnut sivuilleen tietopaketin koskien koronaviruspandemian vaikutuksista tukiin.

 

Voiko maatila vedota ylivoimaiseen esteeseen koronaviruksen takia?

Vallitsevassa koronatilanteessa voit vedota ylivoimaiseen esteeseen esimerkiksi seuraavissa tapauksissa:

  • Luomusitoumuksesi edellyttämiä kursseja ei järjestetä. Ylivoimaisen esteen perusteella voit siirtää luomukurssin suorittamisen myöhempään ajankohtaan. Sitoumuksesta ei kuitenkaan makseta korvausta ennen kuin olet suorittanut sitoumuksen edellyttämän koulutuksen.
  • Kasvinsuojeluainetutkintojen koulutuksia tai kasvinsuojeluruiskun testaustilaisuuksia ei järjestetä. Ylivoimaisen esteen perusteella voit suorittaa koulutuksen ja testauttaa ruiskun myöhemmin. Huomioi kuitenkin, että voit tehdä tutkinnon myös verkossa. Suorita tutkinto heti, kun tutkintotilaisuuksia taas järjestetään.
    Jos käytät urakoitsijaa kasvinsuojeluaineruiskutuksiin ja urakoitsijan ruisku on testaamatta tai urakoitsijan kasvinsuojeluainetutkinto on suorittamatta koronaviruksen takia, muista ilmoittaa ylivoimaisesta esteestä kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle.

Jos sinua tai maatilaasi kohtaa ylivoimainen este tai poikkeuksellinen olosuhde, ilmoita asiasta 15 työpäivän kuluessa toimivaltaiselle viranomaiselle eli kuntasi maaseutuelinkeinoviranomaiselle tai ELY-keskukseen. Vain ilmoittamalla ylivoimaisesta esteestä voit säilyttää oikeutesi viljelijätukiin tai osaan niistä.

Ilmoitus kannattaa tehdä sähköpostitse. Jos postitat ilmoituksen, varmista puhelimitse, että ilmoitus on saapunut perille.  Liitä ilmoitukseen myös todisteet. Lue lisää ylivoimaisesta esteestä hakuoppaan luvusta 5.

 

Huomioi viljelijätuet sähkökaapelin kaivuutöissä