Kauhajoen kotitalousopisto 100-vuotta

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Kauhajoen kotitalouskoulu perustettiin. Koululla on merkittävä rooli niin Kauhajoen historiassa, kuin valtakunnallisestikin. Juhlavuoden kunniaksi on pystytetty pysyvä näyttely kotitalouskoulun perustamisesta ja sen alkuvaiheista. Näyttely sijaitsee Sanssin kulttuuritalossa, museokäytävällä aivan Eduskuntamuseon vieressä.

Alun perin näyttely itsessään valmistui avautuvaksi jo vapuksi, Kotitalouskoulun merkkipäiväksi, jolloin 100-vuotista historiaa olisikin juhlistettu, mikäli vallitseva tilanne ei olisi estänyt juhlajärjestelyjä. Haluamme kuitenkin juhlistaa koulun 100-vuotista historiaa videotervehdysten välityksellä.Ohessa Kauhajoen kaupungin ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun onnitteluvideot sekä näyttelyn esittelyvideo. 

 

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulun tervehdys

 

 

 Koulun muistot ja tarinat talteen 

 

Kauhajoen kaupunki haluaa säilyttää koulun historian myös tuleville sukupolville. Sinäkin voit olla mukana tässä tärkeässä kulttuuriperinnön vaalimistyössä jakamalla muistojasi kouluajasta. Keräämme Kauhajoen kotitalousopistossa opiskelleiden ja työskennelleiden muistoja, tarinoita, valokuvia yms. opistosta vuosien varrelta. Onko sinulla muistoja Kauhajoen kotitalousopistosta?

Muistot ja tarinat tallennetaan luettavaksi näyttelytilassa ja luvallasi julkaisemme tarinasi myös netissä. Omat muistot voi lähettää meille sähköpostilla kulttuuri@kauhajoki.fi

Tutustuminen näyttelyyn

Tällä hetkellä Eduskuntamuseo ja Kauhajoen kotitalousopiston näyttely eivät ole yleisesti avoinna, mutta museo- ja näyttelytiloihin voi tutustua tilaamalla Kauhajoki-oppailta esittelyn, puh. 040 563 6601.

Toivotaan, että ensi kesänä museo- ja näyttelytilat voidaan pitää avoinna normaalisti.

Lisätietoa aiheesta:

Sirpa Autio
viestintä- ja kulttuurikoordinaattori
Kauhajoen kaupunki / Hyvinvointipalvelut
emai: etunimi.sukunimi@kauhajoki.fi
p. 0400 825 223

Muuta aiheeseen liittyvää: 

Museohanke

blogi.kauhajoki.fi