Kauhajoki kuuluu seutukaupunkiverkostoon

Kauhajoen kaupunki on mukana seutukaupunkiverkostossa, jossa 56 kaupunkia ympäri Suomen tekevät vapaaehtoista yhteistyötä. Seutukaupunkeja ovat kaupungit, jotka ovat oman seutunsa keskuksia, mutta eivät maakuntiensa keskuksia. Seutukaupungeissa asuu lähes miljoona ihmistä ja niissä on yli 60 000 yritystä. Näissä sujuvan elämän keskuksissa työ, perhe ja monipuoliset vapaa-ajan mahdollisuudet yhdistyvät helposti ja mutkattomasti. Kuntaliitto koordinoi verkostoa ja antaa sen toiminnalle asiantuntijatukea.

    

Seutukaupunkiverkostoon kuuluvat Kauhajoen lisäksi Etelä-Pohjanmaalta Alajärvi, Alavus, Kauhava, Kurikka ja Ähtäri. Muualla Suomessa seutukaupunkeja ovat Akaa, Forssa, Hamina, Heinola, Huittinen, Iisalmi, Ikaalinen, Imatra, Jämsä, Kalajoki, Kankaanpää, Kannus, Kemi, Kemijärvi, Keuruu, Kitee, Kokemäki, Kristiinankaupunki, Kuusamo, Laitila, Lieksa, Lohja, Loimaa, Loviisa, Mänttä-Vilppula, Nivala, Nurmes, Oulainen, Paimio, Parainen, Parkano, Pieksämäki, Pietarsaari, Raahe, Raasepori, Rauma, Riihimäki, Saarijärvi, Salo, Sastamala, Savonlinna, Somero, Suonenjoki, Tornio, Uusikaupunki, Valkeakoski, Varkaus, Viitasaari, Ylivieska ja Äänekoski.

Seutukaupungit ja seutukaupunkiverkosto

Seutukaupunki-yhteistyötä toteuttaa vuosien 2019-2021 aikana käytännössä myös Seutukaupunkiosaajat -hankkeet, joista saat lisätietoa täältä:  Seutukaupunkiosaajat.fi