Polku: / Palvelut / Kulttuuri ja kirjasto / KIRJASTO / Palvelut / Asiointi kirjastossa

Eepos kirjastokorttihakemus

 

Kirjastokortin hankkiminen

 • Saat kortin, kun esität henkilötodistuksen, jossa on kuva ja henkilötunnus. Kirjastokortin ja tunnusluvun saat mistä tahansa Eepos-kirjastosta.Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Sen jälkeen annetusta kirjastokortista peritään kolmen euron maksu. Lapsella voi olla oma kirjastokortti. Alle 15-vuotias lapsi tarvitsee korttia varten vastuuhenkilön kirjallisen suostumuksen.

Kirjastokortti on henkilökohtainen

 • Olet vastuussa aineistosta, jonka olet lainannut. Jos aineisto on lainattu alle 15-vuotiaan kirjastokortilla, aineistosta vastaa vastuuhenkilö.

Ilmoita heti kirjastokortin katoamisesta

 • Voit tehdä ilmoituksen mihin tahansa Eepos-kirjastoon. Kadonneeksi ilmoitettu kirjastokortti poistetaan. Uusi kirjastokortti on maksullinen.

Tunnusluvun hankkiminen

 • Tarvitset tunnusluvun, kun käytät lainausautomaattia tai haluat varata käyttöösi kirjaston tietokoneita. Tarvitset tunnusluvun myös, kun katsot tai uusit lainojasi tai varaat aineistoa Eepos-verkkokirjastossa.     
  Saat tunnusluvun mistä tahansa Eepos-kirjastosta, kun esität kuvallisen henkilötodistuksen.

Pidä yhteystietosi ajantasalla

 • Jos yhteystietosi muuttuvat, ilmoita muutoksista kirjastoon. Yhteystietoja ovat nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Osoitetietojen muutokset voi ilmoittaa myös verkkokirjastossa.

Asiakastiedot ovat luottamuksellisia

 • Kirjastolla on oikeus rekisteröidä asiakkaan henkilötunnus. Eepos-kirjastojen asiakasrekisteriin ilmoitetut tiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä luovuteta ulkopuolisten käyttöön. Perintätoimistolle luovutetaan tiedot niistä rekisteröidyistä, joiden lainaama aineisto on palauttamatta ja aineistosta lähtenyt lasku maksamatta 14 vuorokautta eräpäivän jälkeen. Muutoin tietoja luovutetaan vain asiakkaan suostumuksella tai tietojen luovuttamiseen oikeuttavan lainsäännöksen perusteella. Voit tarkistaa itseäsi koskevat tiedot, kun olet todistanut henkilöllisyytesi. Vastuuhenkilö voi saada tietoa huollettavansa myöhässä olevista lainoista ja maksamattomista maksuista.

 Lainaus ja palautus

 • Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin tai kirjaston hyväksymän henkilökortin. Kuvatallenteiden lainauksessa kirjastot noudattavat ikärajoja.

Laina-aika ja eräpäivä

 • Laina-aika on yleensä 28 vuorokautta. Pikalainoilla, DVD-levyillä ja konsolipeleillä laina-aika on 14 vuorokautta. E-kirjat ja E-äänikirjat ovat sähköistä aineistoa. Niiden laina-aika on 14 tai 28 vuorokautta. Muissa aineistoissa voi olla yksilöllisiä laina-aikoja. Kauhajoen kirjastossa on varatuimpien kirjojen laina-aika 14 vuorokautta, kunnes varausjono lyhenee.
 • Kun lainaat aineistoa, saat lainoistasi kuitin. Siinä ilmoitetaan aineiston eräpäivä. Laina-aika päättyy eräpäivänä, kun kirjaston aukioloaika päättyy. Kun lainan eräpäivä lähestyy, saat siitä ennakkovaroituksen sähköpostiisi, jos kirjastolla on sähköpostiosoitteesi. Mikäli et halua ennakkovaroitusta, ilmoita siitä kirjastoosi.
 • Lainakuitissa ja Eepos-verkkokirjastossa ilmoitettu palautuspäivä on sitova, vaikka et olisi saanut ennakkovaroitusta laina-ajan päättymisestä.
 • Kirjastot eivät voi vaikuttaa häiriöihin tietoliikenneyhteyksissä, siksi nämä häiriöt eivät vähennä mahdollisia maksuja. 

Lainan palauttaminen

 • Voit palauttaa lainat mihin tahansa Eepos-kirjastoon. Poikkeuksia ovat kirjastojen erikoisaineistot, esim. urheiluvälineet.  Halutessasi voit saada palautuksestasi kuitin.
 • Kauhajoen kirjastossa on palautusluukku, mihin voit palauttaa lainasi, kirjaston ollessa kiinni. Palautusluukkuun jätetty aineisto kirjataan palautuneeksi vasta seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Aineiston palauttaminen palautusluukun kautta on omalla vastuullasi.

Lainan uusiminen

 • Voit uusia lainasi enintään 10 kertaa, mikäli kukaan muu ei ole varannut aineisto. Lainat voit uusia Eepos-verkkokirjastossa, henkilökunnalta kirjastossa tai puhelimitse.
  Pikalainoja ja e-kirjoja ei voi uusia. Kun uusit lainojasi verkkokirjastossa, tarkista että uusi eräpäivä tallentuu lainaustietoihisi.

Aineiston varaaminen

 • Lainassa, hyllyssä ja hankinnassa olevaa aineistoa voi pääsääntöisesti varata. Poikkeuksena mm. koulukirjastojen aineistot, joita ei lainata koulujen ulkopuolelle.
  Varausta tehtäessä asiakas valitsee varauksen noutopaikan. Noutamattomasta varatusta aineistosta, jota ei ole peruttu noutoajan kuluessa, peritään yhden euron maksu.
 • Kauhajoen kaupunginkirjaston aineistoon tehdyistä varauksista ei peritä maksua, mutta muihin Eepos-kirjastoihin tehdyistä seutuvarauksista peritään kahden euron kuljetusmaksu.
 • Kun varaamasi aineisto on tullut kirjastoon, saat siitä ilmoituksen. Voit valita ilmoitustavaksi kirjeen, sähköpostin tai tekstiviestin. Varatun e-kirjan ilmoituksen saat aina sähköpostitse.