VARHAISKASVATUSKERHOT

Maksuton varhaiskasvatuskerho on hyvä vaihtoehto perheille, joilla ei ole tarvetta jokapäiväiseen tai kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen. Kerhotoiminta tarjoaa kaikille lapsille mahdollisuuden osallistua ohjattuun varhaiskasvatukseen, ikäistään vastaavaan toimintaan sekä sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Niissä noudatetaan varhaiskasvatussuunnitelman mukaista monipuolista toimintaa, jossa leikillä on keskeinen merkitys.Toiminta tukee lapsen kehitystä ja oppimista sekä edistää lapsen tasapainoista kasvua ja hyvinvointia. Se on suunnitelmallista ja toteutuu vuorovaikutuksessa lasten ja vanhempien kanssa. Varhaiskasvatuskerhoissa työskentelee lastentarhanopettaja ja tarvittaessa lastenhoitaja.

Kerhot on tarkoitettu 2-5 -vuotiaille kotona hoidossa oleville lapsille. Lapselle laitetaan kotoa mukaan omat pienet eväät. Lapset on vakuutettu kerhotoiminnan ajaksi.

Kerhoon osallistuminen on vaihtoehto varhaiskasvatuspaikalle eli lapsella ei voi olla samaan aikaan myönnettyä varhaiskasvatuspaikkaa päiväkodista tai perhepäivähoidosta, eikä palveluseteliä yksityiseen varhaiskasvatukseen. Perheen saama kotihoidon- tai yksityisenhoidontuki eivät ole este osallistumiselle.

Kerhoihin haetaan varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta. Sähköisen asioinnin sivulle pääset tästä.

Maksuton varhaiskasvatuskerho toimintakaudella
2018 – 2019

Syksyllä alkaviin kerhoihin haetaan ajalla 5.-18.2.2018 varhaiskasvatuksen sähköisellä hakemuksella. Toimintakauden aikana vapautuvia paikkoja voi hakea myös kesken toimintakauden. Varhaiskasvatuskerhojen hakemukseen pääset tästä.

Haettavana olevat kerhot:

Varhaiskasvatuskerhojen toimintakausi on 13.8.2018-31.5.2019. Perusopetuksen loma-aikoina ei ole kerhoja (syys-, joulu- ja talviloma).

Lisätietoja:
Heidi Viinikainen, varhaiskasvatuksen alue-esimies
puh. 040 546 4446
e-mail: etunimi.sukunimi@kauhajoki.fi