VARHAISKASVATUSKERHOT

Maksuton varhaiskasvatuskerho on hyvä vaihtoehto perheille, joilla ei ole tarvetta jokapäiväiseen tai kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen. Kerhotoiminta tarjoaa kaikille lapsille mahdollisuuden osallistua ohjattuun varhaiskasvatukseen, ikäistään vastaavaan toimintaan sekä sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Niissä noudatetaan varhaiskasvatussuunnitelman mukaista monipuolista toimintaa, jossa leikillä on keskeinen merkitys.Toiminta tukee lapsen kehitystä ja oppimista sekä edistää lapsen tasapainoista kasvua ja hyvinvointia. Se on suunnitelmallista ja toteutuu vuorovaikutuksessa lasten ja vanhempien kanssa. Varhaiskasvatuskerhoissa työskentelee lastentarhanopettaja ja tarvittaessa lastenhoitaja.

Kerhot on tarkoitettu 2-5 -vuotiaille kotona hoidossa oleville lapsille ja kerhoaika on noin kolme tuntia 2-3 kertaa viikossa. Lapselle laitetaan kotoa mukaan omat pienet eväät. Lapset on vakuutettu kerhotoiminnan ajaksi.

Kerhoon osallistuminen on vaihtoehto varhaiskasvatuspaikalle eli lapsella ei voi olla samaan aikaan myönnettyä varhaiskasvatuspaikkaa päiväkodista tai perhepäivähoidosta, eikä palveluseteliä yksityiseen varhaiskasvatukseen. Perheen saama kotihoidon- tai yksityisenhoidontuki eivät ole este osallistumiselle.

Maksuton varhaiskasvatuskerho toimintakaudella
2017 – 2018

Syksyllä alkaviin kerhoihin haetaan ajalla 31.3. mennessä varhaiskasvatuksen sähköisellä hakemuksella. Haettavana on kerhopaikkoja 2-3 -vuotiaiden ja 4-5 -vuotiaiden ryhmiin. Sisarukset voidaan iästä riippumatta hakea myös samaan ryhmään. Toimintakauden aikana vapautuvia paikkoja voi hakea myös kesken toimintakauden. Hakulomakkeeseen pääset tästä

Kerhojen toiminta-aika on

Varhaiskasvatuskerhojen toimintakausi on 14.8.2017-31.5.2018. Perusopetuksen loma-aikoina ei ole kerhoja (syys-, joulu- ja talviloma).

 

Lisätietoja:

Salme Vesala, varhaiskasvatuksen alue-esimies
puh. 0400 666 819

Heidi Viinikainen, varhaiskasvatuksen alue-esimies
puh. 040 546 4446

e-mail: etunimi.sukunimi@kauhajoki.fi