Polku: / Palvelut / Kasvatus ja opetus / Varhaiskasvatus / Varhaiskasvatuskerhot

Varhaiskasvatuskerhot

Maksuton varhaiskasvatuskerho on hyvä vaihtoehto perheille, joilla ei ole tarvetta jokapäiväiseen tai kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen. Kerhotoiminta tarjoaa kaikille lapsille mahdollisuuden osallistua ohjattuun varhaiskasvatukseen, ikäistään vastaavaan toimintaan sekä sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Niissä noudatetaan varhaiskasvatussuunnitelman mukaista monipuolista toimintaa, jossa leikillä on keskeinen merkitys.Toiminta tukee lapsen kehitystä ja oppimista sekä edistää lapsen tasapainoista kasvua ja hyvinvointia. Se on suunnitelmallista ja toteutuu vuorovaikutuksessa lasten ja vanhempien kanssa. Varhaiskasvatuskerhoissa työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja ja tarvittaessa varhaiskasvatuksen lastenhoitaja.

Kerhot on tarkoitettu 2-5 -vuotiaille kotona hoidossa oleville lapsille. Lapselle laitetaan kotoa mukaan omat pienet eväät. Lapset on vakuutettu kerhotoiminnan ajaksi.

Kerhoon osallistuminen on vaihtoehto varhaiskasvatuspaikalle eli lapsella ei voi olla samaan aikaan myönnettyä varhaiskasvatuspaikkaa päiväkodista tai perhepäivähoidosta, eikä palveluseteliä yksityiseen varhaiskasvatukseen. Perheen saama kotihoidon- tai yksityisenhoidontuki eivät ole este osallistumiselle.

Toimintakauden 2019-2020 aikana vapautuvia paikkoja voi hakea myös kesken toimintakauden.

Maksuton varhaiskasvatuskerho toimintakaudella
2019 – 2020

Syksyllä alkaviin kerhoihin haetaan helmikuulla varhaiskasvatuksen sähköisellä hakemuksella. Toimintakauden aikana vapautuvia paikkoja voi hakea myös kesken toimintakauden. Varhaiskasvatuskerhojen hakemukseen pääset tästä.

Haettavana olevat kerhot:

  • 2-3 -vuotiaiden varh.kasv.kerho, kerhoaika kolme tuntia kerran viikossa, aamupäivällä
  • 3-5 -vuotiaiden varh.kasv.kerho, kerhoaika kolme tuntia 2 kertaa viikossa, toinen kerta aamupäivällä ja toinen iltapäivällä
  • 3-5 -vuotiaiden liikuntapainoitteinen varh.kasv.kerho, kerhoaika kolme tuntia kerran viikossa, iltapäivällä

Varhaiskasvatuskerhojen toimintakausi on 12.8.2019-29.5.2020. Perusopetuksen loma-aikoina ei ole kerhoja (syys-, joulu- ja talviloma).

Lisätietoja:
Kirsi Koski-Säntti, varhaiskasvatusjohtaja
puh. 0400 683 307
e-mail: etunimi.sukunimi@kauhajoki.fi

Varhaiskasvatuskerhojen yhteystiedot:
Marika Vesterkvist, puh. 040 669 0748
Kaija-Leena Mattila, puh. 040 637 8499
e-mail: varhaiskasvatuskerho(a)kauhajoki.fi