Lauhanvuori / Geopark -jäsenyyteen

Lauhanvuori Region -alueelta toteutettu uunituore video (23.9.2016), joka esitetään ensi viikolla kansainvälisessä Geopark-konferenssissa.

https://www.youtube.com/watch?v=B6NggzWhSVQ&feature=youtu.be

 

Lauhanvuori tähtää kansainväliseen Geopark -jäsenyyteen.

Lauhanvuoren-Hämeenkankaan Geopark -projektialueen matkailuinfran kehittämishanke Isojoella ja Kauhajoella käynnistyy 65-prosenttisella Leader tuella kevään aikana. Metsähallituksen koordinoiman hankkeen tavoitteena on kehittää ja rakentaa alueen toiminnot kansainväliseen Geopark -kriteerien tasolle.

-Geopark on Unescon suojeluksessa toimiva verkosto ja siihen voidaan hyväksyä alueita, joilla on ainutlaatuinen geologinen perintö, kertoo projektipäällikkö Terttu Hermansson Metsähallituksesta. Hankkeen toimenpidelistalla ovat mm. Lauhanvuorella palaneen kämpän tilalle rakennettava parilaavu, Spitaalijärven vanhan keittokatoksen uusiminen ja mm. ulkoilureististöjen merkitseminen.

-Geopark statuksen saaneiden alueiden matkailijamäärät ovat maailmassa lisääntyneet 5-40 % riippuen alueen matkailun lähtötilanteesta, valottaa kehittämispäällikkö Hanna-Leena Pihlajaniemi Leader Suupohjasta. Lauhanvuori Region Geopark-alueella tavoitteeksi on asetettu 25% matikailijamäärien kasvu kymmenen vuoden aikajänteellä.
Geoparkin alueeseen on suunniteltu kuuluvan Lauhavuoren ja Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuistot, Haapakeitaan soiden suojelualue, Hämeenkankaan harjoitus- ja monikäyttöalue, Alkkilanvuori ja Karijoen Susiluola. Lähde:"Leader Suupohjan uutiskirje 1/2016"
 

www.lauhanvuoriregion.fi