ruokamessut@kauhajoki.fi ja täydennämme tietoja erittäin mielellämme!  

1991

Teema:  
Seminaari:
Messujen avaaja:
Yleistä:
 
Ensimmäisen messuesitteen kansi. Messut kasvoivat nykyiseen mittaluokkaansa nopeasti ensimmäisten vuosiensa aikana.

Oheistapahtumat:

Koti- ja laitostalousoppilaitos julkaisi 1991 Kauhajokinen leipäaitta –kirjan. Messut ja sorttiemäntä Lea Mäki-Kyyny pääsivät heti ensimmäisenä vuonna Pellervo-lehden kanteen.


Messuilla panostettiin heti kauniiseen esillelaittoon. Kuvassa Sirpa Nurmisen myyntikoju.

Kaisu Rantalan messuesitteessä julkaistut tervetuliaissanat vuodelta 1991 ovat edelleen ajankohtaiset.

1992Teema:
Seminaari:
Messujen avaaja:
Yleistä:
Oheistapahtumat:

4H on alusta saakka hoitanut messujen lipunmyynnin. Kerholaiset ovat myös päässeet kokeilemaan yrittäjyyttä myymällä messuilla itse kasvattamiaan vihanneksia.

1993Teema:
Seminaari:
Messujen avaaja:
Yleistä:
Oheistapahtumat:

1993 messuilla oli teemana luontomatkailu.

1994Teema:
Seminaari:
Messujen avaaja:
Yleistä:
Oheistapahtumat:


Messut kasvoivat nopeasti suosituksi tapahtumaksi.

1995Teema:
Seminaari:
Messujen avaaja:
Yleistä:
Oheistapahtumat:

Teija Sopanen ja Jaakko Kolmonen vastasivat messujen ammattilaisohjelmasta.


Messuilla päästiin maistelemaan viinejä ensimmäistä kertaa 1995.

1996Teema:
Seminaari:
Messujen avaaja:
Yleistä:
Oheistapahtumat:

Kasvaville messuille hankittiin lisätilaa hankkimalla uusia telttoja.


Kansainvälisen seminaarin osallistujat ruokailemassa.

1997Teema:
Seminaari:
Messujen avaaja:
Yleistä:
Oheisohjelma:

Ensimmäinen Syöminkien yö järjestettiin 1997.


Jokimaan lavalla oli tansseissa tarjolla paikallisten suuruuksien musiikkia sekä rosvopaistia.

1998Teema: Leipä

Seminaari: Luovuus yrityksen voimavaraksi

Messujen avaaja: Timo Kalli kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja

Yleistä:
Oheisohjelma:

1998 Tapakouluttaja Kaarina Suonperä kertoi painavaa asiaa käyttäytymiseen ja ruokailuun liittyen yhdessä teatteri Kajon jäsenten kanssa.

1999Teema: Pysy kunnossa – virkisty syömällä – syö lähellä tuotettua

Seminaari: Suomalainen lähiruoka –terveellistä ja taloudellista

Messujen avaaja: Kalevi Hemilä, maatalousministeri

Yleistä:
Oheisohjelma:
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));