Polku: / Asiointi / Kysy kaupungilta

Kysy kaupungilta

Kauhajoen kaupungin viranhaltijat vastaavat tällä palstalla asukkaiden kysymyksiin.
Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata.

Sadevesiviemäröinti


Kysyjä: Mie vain (12.10.2016)

Mihin toi nevakokon tien ja manuntien sadevesiviemäröinti vaikuttaa? Nevakokon leikkikentälle tai lähelle myös? Kiinnostaa tietää, kun leikkikentällä ja lähellä vettä usein paljon.

Vastaaja: Eetu Myllyniemi, kunnossapitopäällikkö (13.10.2016) ()

Kauhajoen kaupunki toteuttaa hulevesiviemäröintiä alueilla, joilla on ollut ongelmia pintavesien johtamisen kanssa tai alueella ei ole olemassa olevaa sadevesiviemäröintiä. Sadevesiviemäröinnin ansioista alueen kuivatusongelmat helpottavat ja kiinteistöjen jätevesiverkostoon kytketyt hulevedet voidaan liittää asianmukaisesti hulevesiviemäriin. Samassa yhteydessä hulevesiviemäröinnin kanssa kaupunki salaojittaa osan puistossa helpottaakseen alueen kuivatusta ja sitä myöden alueen käyttöä.

Nummijärven luonto


Kysyjä: Luonnon ystävä (22.05.2016)

Hei!
Kysyisin Nummijärven leirintäalueen lähimaaston tilasta. Siellä on tähän saakka ollut ihanat lenkkeilymaastot ja talvella hiihtolatu. Nyt alueella on parin vuoden ajan myllätty metsäkoneilla ja raivattu puita ja nyt on ilmestynyt frisbeegolf-koreja alueelle. Tarkoitus on ilmeisesti alkaa järjestää kisoja. Miten käy meidän lenkkeilijöiden? Kun tästä rakentamisestakaan meitä asukkaita ei ole informoitu niin miten tiedämme koska siellä lentää frisbeet? Ja luonto on kyllä aika karun näköinen, tuskin helmipöllötkään enää viihtyvät alueella puhumattakaan muista luontokappaleista.

Vastaaja: Paula Kallionpää, Vapaa-aikatoimenjohtaja ()

Suupohjan Frisbeeurheilijat ry. on tehnyt kansalaisaloitteen, koskien frisbeegolfradan rakentamista Kauhajoen Nummijärven kuntoradan maastoon, kaupungin omistamalle tilalle.

Asiaa on käsitelty Kauhajoen kaupungin vapaa-aikajohtokunnassa 29.9.2015/20§, Kauhajoen kaupunginhallituksessa 7.12.2015/243§ ja 1.2.2016/18§. Ratahankkeesta on pyydetty lausuntoa Kauhajoen Karhun hiihto- ja ampumahiihtojaostoilta sekä Nummijärven maatalousjärjestö/urheilutoimikunnalta. Järjestöt ovat suhtautuneet myötämielisesti hankkeeseen.

Kauhajoen kaupungin vapaa-aikajohtokunta/alueella toimivat liikuntajärjestöt tulevat laatimaan alueelle yhteiset ”pelisäännöt”. Turvallisuus on yksi tärkeä asia, mikä käyttösäännöissä tullaan ottamaan huomioon.

Lisätietoja asiasta:
Vapaa-aikatoimenjohtaja Paula Kallionpää p. 040 505 8164