Polku: / Palvelut / Liikunta / PlayCity lastenleiri

PlayCity FunGo lasten kaupunki -leiri

Kiitos PlayCity FunGo - Lasten oma kaupunki! Kaupunki nukkunee jälleen "ruususen unta" kesään 2018

Pääjärjestäjät kiittävät PlayCityyn osallistuneita tahoja, runsasta aikuisten taustajoukkoa ja ennen kaikkea huisin ahkeria, iloisia ja innoittavia hyvinvoivia kaupunkilaisia - playcityläisiä <3
Muistellaan tapahtunutta, odotellaan kevättä 2018 ja mahdollisuutta ilmoittautua seuraavaan PlayCity FunGoon!

Historiaa:

Kesäkuussa meille rantautuu taas super suosittu ja hauska Play City- lasten oma kaupunki. Leirin ajankohta on 28.6-1.7.2016 joka on suunnattu 9-12 vuotiaille tytöille ja pojille.Ilmoittautumiset 15.6 mennessä www.sporttis.fi  
Lisätietoja: Räimiskän numerosta 040 674 8070.

Tervetuloa mukaan kesän hauskimpaan leiriin!

 

PlayCity FunGo

MIKÄ IHMEEN PLAYCITY?

Vuonna 2003 Kauhajoella järjestettiin ensimmäinen PlayCity - lasten kaupunki. Vuoden 2004 PlayCityn jälkeen päätettiin, että kaupunkileiri järjestetään jatkossa kahden vuoden välein. Joten nyt lähestyvä v. 2016 leiri  on samalla konseptilla ja järjestyksessään kahdeksas (8.) Kauhajoella, tietojemme mukaan koko Suomessa.

Idea tapahtumalle tuli alunperin Saksasta, Baden-Wyrttenbergin alueelta, Weinsbergin kaupungista. Pääjärjestäjinä tapahtumassa ovat Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu (PLU) ry ja Kauhajoen kaupunki, nuoriso- ja liikuntapalvelut.

V. 2014 järjestettyyn PlayCityyn ilmoittautui n. 200 lasta. Kokonaisvahvuutta leiripäivinä täydentävät lähes 90 vapaaehtoisen ohjaajan; nuorten ja aikuisten määrä.

Kaupunkilaiset äänestivät jo ensimmäisellä leirillä v. 2003 lastenkaupungin nimeksi PlayCity FunGo. Tapahtumaa voisi kuvata sanoilla LASTEN OMA KAUPUNKI. Lastenkaupunki on tarkoitettu 9-12 -vuotiaille tytöille ja pojille. Tapahtuman tavoitteena on rakentaa lasten ehdoilla toimiva kaupunkiyhteisö, joka tarjoaa oppimisen ja tekemisen paikkoja erilaisissa työpajoissa ja touhupisteissä.Tapahtuma toimii ns. päiväleirinä, eli aamulla aloitetaan klo 9.00 ilmoittautumalla ?rajavyöhykkeellä? Taxfreessä ja viimeistään klo 17.00 kaupunkilaiset kotiutuvat.

Leiri sisältää paljon erilaisia tekemisen paikkoja; työpajoja. Yhtenä päätavoitteena on antaa lapsille leikin varjolla mahdollisuus tutustua ns. aikuisten elämään. Heti aamulla kaupunkilaiset hakevat omasta työvoimatoimistostaan päivän työpaikan, siirtyvät töihin, saavat palkkaa ja kuluttavat niin kuin aikuisten maailmassa tapahtuu. Työpaikkoja voi olla useitakin saman päivän aikana. Työpisteet ovat palveluja (esim. pankki, poliisi, posti, kahvila, matkatoimisto, kampaaja-parturi, kukkakauppa, taxi, jne), tuotantoa (puuverstas, leipomo, käsityökeskus, ompelimo, mainostoimisto jne) tai hallintokoneisto (työvoimatoimisto, kaupungintalo, poliisi, kirkko, terveyskeskus yms). Erilaisia työpajoja kaupungista löytyy lähes 40. Kaupunkilaiset työskentelevät aikuisten ja nuorten ohjauksessa. Työpisteissä on aina ammattitaitoinen työnohjaaja ja nuoret taas toimivat ns. ryhmänohjaajina.

Kaupunkilaisten päivät päättyvät aina suureen kansalaiskokoukseen. Tämä joka päivä järjestettävä tapahtuma antaa kaupunkilaisille mahdollisuuden esitellä päivän aikana opittuja taitoja, esim. tanssia, musiikkia tai liikuntanäytöksiä. Lisäksi kaupungin hallinto valitun pormestarin johdolla kertaa päivän aikana tehdyt päätökset. Kaupunkilaiset voivat myös tehdä ns. kansalaisaloitteita tässä kokouksessa.

Kaupunkilaisilla on oma raha Topeeka. Lapset saavat ?topeekoja? palkaksi tekemästään työstä esim. postissa. Rahat lapset voivat tallettaa kaupungin pankkiin ja saavat sitä vastaan oman pankkikirjan.

Turistikeskus (sisääntulo PlayCityyn) tarjoaa kaupungin ulkopuolisille mahdollisuuden tutustua kaupungin toimintaan.

Erilaisina päiväohjelmina ovat torstai ohjelma- ja liikuntapalveluineen sekä perjantain päättäjäiskarnevaali kaupungin reuna-alueilla ja päätösjuhla klo 15.00 alkaen.