RUOKAMESSUTARINOITA

Ruokamessutaipaleemme alkoi 2000-luvun alkupuolella. Ensimmäisinä vuosina myyntipaikkamme oli ulkona sorttipöydissä. Aloitimme myymällä omien tyrnipensaittemme marjoista tehtyä tyrnimehua.

Tuotevalikoiman laajentuessa siirryimme messutelttaan. Tyrnimehun lisäksi tuotteitamme ovat mm. tyrnihillo, tyrnichutney, erilaiset marjajauheet, inkiväärijuoma sekä oman vadelmatarhamme marjoista tehty vadelmahillo. Sesonkituottena mainittakoon erittäin suosittu tyrniglögi.

Vuonna 2005 järjestetyssä Uutuustuotekilpailussa kehittämämme tyrnichutney sai runsaasti tunnustusta ja pääsi kolmen finalistin joukkoon. Se on ollutkin jo pitkään todellinen suosikkituote herkullisen makunsa ja monikäyttöisyytensä vuoksi. Olemme myös iloisia, että olemme saaneet ihmiset tutustumaan tyrnimarjaan ja sen moniin hyödyllisiin ominaisuuksiin.

Ruokamessut on aina painottanut lähiruoan merkitystä ja kohdallamme  tämä toteutuu kirjaimellisesti - marjatarhamme sijaitsee neljän kilometrin etäisyydellä Hämes-Havusesta.

Näinä messuvuosina olemme solmineet monia pitkäaikaisia asiakassuhteita sekä tulleet tutuiksi muiden näytteilleasettajien kanssa. Myös Urjalassa asuva tyttäremme innostui muutama vuosi sitten tulemaan mukaan Ruokamessuille Käpälämäen Pompula-yrityksensä tuotteilla. Hän on ollut laillamme tyytyväinen niin messupaikkaan kuin messutapahtumaankin.

Koivumäen Tyrnitarha
Seppo ja Leena Koivumäki