Hyypänjokilaakson kartat

Hyypänjokilaakson pitkät näkymät, viehättävä maaseutumaisema rakennuksineen sekä luontoelämykset on parasta kokea paikan päällä. Voit avata alla olevan yleiskartan pdf-tiedostona tästä, ja pdf-kartan, johon on merkitty alueen palvelut tästä. Kauhajoki tutuksi -sivuston zoomattava google-maps-kohdekartta löytyy täältä.

Hyypän opaskartta

Hyypänlaakson kävelyreitit

Hyypänlaakson keskivaiheille Korhoskylän ja Panttikylän välille on perustettu maastoon merkittyjä kävelyreittejä. Ne kulkevat vaihtelevassa maisemassa kylä- ja peltoteitä, kesantopeltoa ja metsäpolkuja pitkin. Ympyräreittien pituudet ovat 17, 10 ja 6 km. Alla kartta reiteistä. Reitistön varrella on neljä opastus- ja palvelupistettä, joissa sama kartta on tarkasteltavissa. Opastus- ja palvelupisteet, joiden yhteydessä on myös pysäköintipaikka ja joilta kävelykierros on helppo aloittaa, on Hyypän majalla (Könnönkyläntie 25), Panttikylän lintutornilla (Pantintie 63), Jokimäenkoulun yhteydessä olevalla kodalla (Rantakuja 15) sekä Yli-Korhosen tilan edustalla (Yliluhdantie 5). Linkki pdf-karttaan. Reitit voi avata mobiililaitteella tai tietokoneella myös retkikartta.fi -sivustolla. Linkki retkikartta.fi -sivustolle.

Tutustumisreitti ajaen

Mikäli haluat tutustua Hyypän pitkiin näkymiin tuulilasin läpi maisemia ihaillen, on parasta ajaa siksakkia laakson puolelta toiselle laakson halki kulkevia teitä pitkin esimerkiksi alla olevan reitityksen mukaisesti. Reittiä voi jatkaa Katikasta (kohde 10) myös Kauhajärvelle, ja tutustua siellä esimerkiksi Kauhajärven kauniiseen kyläkirkkoon. Kauhajärveltä suorin reitti takaisin Kauhajoen keskustan suuntaan on kantatie 44 laakson länsireunalla.