Kauhajoki Matmässan 4.-6.9.2015
Startsida Respons Kontaktuppgifter

Det händer på scenen på Matmässan i Kauhajoki:

Fredag 30.8.2013

kl. 10.00 Mässportarna öppnas
kl. 11.00 Öppnandet av mässan
   • Mittnordiska kulturdagarnas flaggparad anländer till mässtältet
   • Musik/Eveliina Uitto och Anna Muinonen
   • Stadens hälsning/Merja Kuusinen, stadsstyrelsens ordförande
   • Södra Österbottens förbunds hälsning/Asko Peltola, landskapsdirektör
   • Musik/Eveliina Uitto och Anna Muinonen
   • Mässan öppnas/Lappo stifts biskop Simo Peura
   • Musik/Eveliina Uitto och Anna Muinonen
kl. 12.00 Mässköket/Matprovinsens meny – köksmästare Jyrki Linna-Hynnilä/PowerPark
kl. 13.00  Mittnordiska kulturdagarnas gäster från Sverige och Norge intervjuas av köksmästare Raymond Wesander
kl. 14.00 Mässköket/Matprovinsens meny – köksmästare Jyrki Linna-Hynnilä/PowerPark
kl. 15.00 Intervju med Europaparlamentariker Anneli Jäätteenmäki
kl. 15.30 Intervju med restonom (YH) Eija Lindberg, distriktsansvarig för Celiakiförbundet rf i Västra Finland
kl. 16.00 Intervju med svamp- och nyttoväxtrådgivaren, restonom (högre YH) Sirkka-Liisa Havunen
kl. 17.00 Matmässans bingo
kl. 18.00 Mässportarna stängs

Lördag 31.8.2013

kl. 10.00 Mässportarna öppnas
kl. 11.00 Intervju med Annukka Hautamäki, projektchef för Matprovinsen, och Pekko Hokkanen, projektchef för Deli & Design-projektet
kl. 12.00 Mässköket/Matprovinsens meny – köksmästare Jani Unkeri från restaurang Juurella
kl. 12.30 Den dansande kokboken/föreställning av danskonstnär Teija Häyrynen
kl. 13.00 Intervju i mässköket med Anita Käyhty från sockerbageri Sokerikoriste A. Käyhty
kl. 14.00 Mässköket/Matprovinsens meny – köksmästare Jani Unkeri från restaurang Juurella
kl. 14.30 Den dansande kokboken/föreställning av danskonstnär Teija Häyrynen
kl. 15.00 Intervju med Vesa Luhtala från köttförädlingsföretaget Ilmajoen Makkaramestarit samt presentation av närproducerade produkter
kl. 16.00 Matmässans bingo
kl. 17.00 Mässportarna stängs

Söndag 1.9.2013

kl. 10.00 Mässportarna öppnas
kl. 10.30 Mediciner från naturen, Lippe Äystö från företaget Kultainen Kehäkukka (Gyllene ringblomman)
kl. 11.00 Mitt bästa minne av närproducerad mat, minister och riksdagsledamot Paula Risikko
kl. 12.00 Mässköket/Matprovinsens meny – köksmästare Jyrki Linna-Hynnilä/PowerPark
kl. 13.00 Fiskhandlare Tom Blom intervjuas av köksmästare Raymond Wesander samt presentation av  fiskdelikatesser
kl. 14.00 Mässköket/Matprovinsens meny – köksmästare Jyrki Linna-Hynnilä/PowerPark
kl. 15.00 Intervju med svamp- och nyttoväxtrådgivaren, restonom (högre YH) Sirkka-Liisa Havunen
kl. 16.00 Matmässans bingo
kl. 17.00 Mässan avslutas

På mjölkbryggan framför mässtältet framförs musik under tre dagar av Eveliina Uitto och Anna Muinonen.
Framför tältet och på mässområdet förevisas konst av den självlärde konstnären Alpo Koivumäki från Kauhajoki.