Kauhajoki
suupohja

Tuntien peruminen

Ilmoitathan poissaoloista aina opettajalle! Paras tapa on ilmoittaa peruutuksista aina suoraan opettajalle kännykkään (esim. tekstiviestillä) niin, että tieto tulee perille ennen soittotuntia.

Äkillisissä peruutuksissa voi lähettää viestiä opettajalle myös toimiston kautta klo 9.00-16.00 (0400 674 131). Musiikkioppilaitoksissa yleisesti noudatettavien säännösten mukaisesti opettaja ei ole velvollinen pitämään tunteja takaisin, jos oppilas on esim. sairaana, lomamatkalla, myöhästynyt, unohtanut tunnin, valmistautumassa koulun kokeisiin ym. Jos kuitenkin tiedät hyvissä ajoin esim. perheen lomamatkan, opettajan kanssa voi neuvotella mahdollisuudesta siirtää tuntia.

Jos opettaja on itse sairaana tai opetus jää pitämättä jonkin muun oppilaasta riippumattoman syyn vuoksi, korvataan tunti mahdollisuuksien mukaan takaisin kaikille osapuolille sopivana ajankohtana. Lukukausien lopussa on varaopetuspäiviä tätä varten. Koska koko luokan ylimääräisten tuntien järjestely voi olla hankalaa, musiikkioppilaitoksissa yleisen käytännön mukaisesti tunti on mahdollista korvata kerran lukukaudessa myös esim. ylimääräisellä ryhmätunnilla. Opettaja pitää pidetyistä tunneista päiväkirjaa, joka palautetaan toimistoon lukukauden päättyessä. Jos oppilaan tunneista jää pitämättä oppilaasta riippumattomista syistä vähintään kolme, oppilasmaksusta vähennetään takautuvasti puuttuvien tuntien määrä.

Jokainen oppitunti on arvokasta aikaa ja mahdollisuus saada opettajalta apua oppimiseen - ethän siis peru tuntiasi liian kevyin perustein!