Polku: / Palvelut / Nuoriso / Nuorten kesä
 

KESÄTYÖSETELIT KAUHAJOKISILLE 16-20-VUOTIAILLE NUORILLE

LUE OHJEET LÄPI TARKKAAN!

Kauhajoen kaupunki myöntää kesätyöseteleitä nuorten kesätyöntekijöiden palkkaamisen tukemiseksi yrityksille, yhdistyksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille sekä kaupungille, seurakunnille ja kuntayhtymille. Työnantajan tulee työllistää kauhajokinen nuori (koululainen tai opiskelija) kesällä 1.6.-31.8.2019 välisellä ajalla, vähintään 4 viikkoa,  6 tuntia päivässä, eli 120 työtuntia. Työnantajan tulee olla kauhajokinen ja työpaikka tulee sijaita Kauhajoella. Yhdellä  työnantajalla on mahdollisuus työllistää enintään 8 nuorta palvelusetelillä.

Kesätyösetelin arvo on 250 euroa ja seteleitä on jaossa 140 kpl.

Nuoren kesätyöntekijän tulee olla:
* vuonna 2003-1999 syntynyt (16-20-vuotiaat)
* koululainen tai opiskelija tai
* kevään 2019 abiturientti
* Kauhajoella kirjoilla

*Myös 4H-yrityksen perustaneiden nuorten (13-20v.) on mahdollista saada tukea yrityksensä toimintaan 100–250€ kesän ajalta, johon tarkat toimintaohjeet on saatavilla Kauhajoen 4H-yhdistykseltä. Sekä näistä linkeistä: Mikä on 4H-yritys? ja 4H-yrittäjyys setelillä

Tukeen ei ole oikeutettu:

* jos kuuluu työ- ja elinkeinotoimiston palveluiden piiriin tai valmistuu keväällä 2019 ammattiin
* jos kesätyöntekijä on työnantajan perheenjäsen tai yrityksen osakas

Ehdot tulee täyttää. Väärien tietojen antaminen johtaa kesätyösetelin peruuttamiseen.

Miten nuori toimit?

Etsi itsellesi kesätyöpaikka.

Kun saat työpaikan, täytä työnantajan kanssa yhdessä kesätyösetelin hakulomake TULOSTA TÄSTÄ LINKISTÄ Lomakkeita on saatavana myös nuorisotila WaraRäimiskältä, nuorisopalveluiden toimistolta, yhteiskoulun ja ammattikoulun kanslioista, kaupungintalon, Virkun ja kirjaston palvelupisteistä.

Kesätyöseteleiden jako alkaa Kauhajoen Kirjastossa la 27.4.2019 kello 11.00-12.00, jonka jälkeen seteleitä jaetaan nuorisopalveluiden toimistolta kansalaisopistolta (ennen klo 16) 

- kesätyöseteleitä jaetaan täydellisesti täytettyä hakulomaketta vastaan niin kauan kuin niitä riittää

- seteleitä on jaossa 140 kpl

- kesätyöseteli tulee hakea henkilökohtaisesti!

- mikäli työntekijä tai työnantaja ei käytä myönnettyä palveluseteliä, niin se tulee palauttaa välittömästi nuorisopalveluihin uudelleen jakoa varten!

Työnantajan tulee palauttaa kesätyösetelit palkanmaksun jälkeen liitteineen (todistus maksetuista palkoista, josta selviää tehdyt tunnit sekä todistus maksetuista tarvittavista työnantaja- ja vakuutusmaksusita) viimeistään 30.9.2019 mennessä osoitteella:
Kauhajoen kaupungin nuorisopalvelut/ Nuorisotalo Räimiskä
PL 500/ Urheilutie 4, 61800 Kauhajoki
jonka jälkeen Kauhajoen kaupunki maksaa tuen työnantajalle. Tukea ei makseta, jos tiedot ovat puutteelliset tai toimitetaan määräajan jälkeen.

Painotamme, että kaupunki tukee nuorten mahdollisuuksia työllistyä kesän aikana.  Työhön (palkkaus, työaika, ym.) liittyvät asiat ovat työntekijän ja työnantajan välisiä ja työsopimuksen teossa huomioitavia. Kauhajoen kaupunki/ nuorisopalvelut ei välitä kesätyötä, vaan kesätyö hankitaan itse ennen setelin hakemista. Setelin arvo ei ole palkkaa vastaava summa vaan palkanmaksussa noudatetaan työehtosopimuksia, jotka määrittelevät esim. minimipalkan.

Lisätietoja saat:

Nuorisotyön koordinaattorilta p. 040 591 1281
Nuorisopalveluista p. 040 674 8070

www.kauhajoki.fi/nuoriso
Kauhajoen kaupunki
Hyvinvointipalvelut / Nuorisopalvelut