Kauhajoki Ruokamessut 4.-6.9.2015
Etusivu Palaute Yhteystiedot

ruokamessut@kauhajoki.fi ja täydennämme tietoja erittäin mielellämme!  


Ruokamessuilta poistutaan useimmiten messukassit lähiruokaa pullollaan.

2000

Teema: Pienimuotoisuus ja kotimaisuus

Seminaari: Juhlaseminaari 10 v.
http://www.kauhajoki.fi/html/ruokamessut/2000/seminaari.htm

Messujen avaaja: Euroopan Unionin maatalouskomissaarin tervehdys Ruokamessuille videon välityksellä.

Yleistä:
Oheisohjelma:
  
Golf Ruokamessut Open ja Jalkapallon Messucup ovat olennainen osa messuviikonloppua.

2001Teema: Lähiruoka –terveellistä ja maukasta

Seminaari: Kenen arvot ratkaisevat? –Laatu ja turvallisuus suurkeittiöiden ostotoiminnassa -seminaari Seinäjoella ja Kauhajoella

Messujen avaaja: Seinäjoen Ammattikorkeakoulun johtava rehtori Tapio Varmola

Yleistä:
Oheisohjelma:
  
Caravaanarien Ruokamessutreffit järjestettiin ensimmäistä kertaa 2001.

  
Tunnelmia vuoden 2001 messuilta.

2002Teema: Lähiruoka - laatua sinulle

Seminaari: Päivittäiset valinnat ratkaisevat? –Puntarissa terveellinen ruokavalio ja suomalainen ruoka: Seminaari tottumuksista ja valinnoista.

Messujen avaaja: Elintarviketeollisuusliitto ry:n toimitusjohtaja MMT Kalevi Hemilä

Yleistä:

Lipponen ja Kolmonen valmistivat messuilla aterian.

Oheisohjelma:

Kauhajoen V Hevospäivä 2002. Alueen parhaat alle 2-vuotiaat suomenhevoset näyttelyssä, suomenhevosten vetokilpailu ja haasteratsastuskilpailu nuorille. Tapahtuma on Kauhajoen Maatalousoppilaitoksella.


Peltolakeuksien messu Antiloiden kotona keräsi hyvin väkeä.

2003Teema: Lähiruokaa maailman maustein

Seminaari: Makua, väriä ja vitamiineja?
http://www.kauhajoki.fi/html/ruokamessut/2003/seminaari.htm

Messujen avaaja: MTK:n puheenjohtaja Esa Härmälä

  
Janne Pekkala valmistaa ruoka-annosta messukeittiössä. George Pralus maisteli messuilla paikallisia tuotteita.

Yleistä:

Taivalkosken myllyn Röllimurot olivat messuilla esittelyssä ensimmäistä kertaa.


Ilmajokinen Nami-Tupa esitteli messuilla tuotantoprosessiaan.

Oheisohjelma:
  
Lauri Tähkä ja Elonkerjuu esiintyi Syöminkien yössä 2003 suuren suosion kynnyksellä.

  
Pimiänwiuhkan tunnelmia Sanssinkartanossa.

  
SeAMK:in opiskelijat pitivät messuilla Kaharen kaffilaa, jossa nimenmukaisesti pääsi nauttimaan rauhallisesta kaffittelutuokiosta ihan kaksistaan ystävänsä kanssa.


Messuilla oli useana vuonna lapsiparkki.

2004Teema: Makuelämyksiä kodin arkeen ja juhlaan

Seminaari: Asiakaslähtöinen liiketoiminta elintarvikeyrittäjän arjessa
http://www.kauhajoki.fi/html/ruokamessut/2004_2/seminaari.htm

Messujen avaaja: Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä

Yleistä:


Vote Kumpula, Jaakko Kolmonen ja Kirsi Ekola vastasivat messukeittiön ohjelmasta.


Kauhajoen maa- ja kotitalousnaisten klimppisoppa on supersuosittua.

Oheisohjelma:

Kauhajokinen Kukkasmäen marjatila valmistaa erinomaisia ja terveellisiä kylmäpuristettuja marjamehuja.


Kotileipomo Maire Lammilla on pidellyt kiirettä heidän leipoessaan koko messuviikonlopun ajan tuoretta leipää myyntiin messuille.

2005Teema: 15 vuotta lähiruoan juhlaa

Seminaari: Myynnin edistäminen pk-yritysten haasteena –tuote, myynti ja minä: miten myyn?
Messujen avaaja: 15. Ruokamessujen avaus ja Uutuustuotekilpailun palkintojen jako Tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja MML Annika Mäyrä-Mäkinen Raisio Oyj

Yleistä:

Pirjon Pakarin Ruiskakko voitti uutuustuotekilpailun ruiskakollaan.

Oheisohjelma:
2006Teema: Puutarhasta pöytään: yrtit

Seminaari: Prosessoinnin vaikutukset puutarhatuotteiden terveellisyyteen.
http://www.kauhajoki.fi/html/ruokamessut/2006/matr_lataus/Ruokamessuseminaari.pdf

Messujen avaaja: Ravitsemisalan yksikön johtaja, SeAMK, FT Merja Sillanpää

Yleistä:
Oheisohjelma:
2007Teema: Kokkaa – Kata – Koe

Seminaari: Kuluttajalähtöisyys - Ymmärrämmekö kuluttajan ruokavalintoja?
Messujen avaaja: Professori Pirjo Laaksonen, Vaasan Yliopisto

Yleistä:
  
Kolatun vuohijuustolan juustot ja Lappi Hunaja maistuivat messukansalle.

  
Kattauskilpailun satoa.

Oheisohjelma:

SeAMK:in organisoima tunnelmallinen Festina Lente.

2008Teema: Ruuasta laatua elämään

Seminaari: Kasvu on mahdollista
http://www.kauhajoki.fi/html/ruokamessut/2008/ladattava_matr/Kasvu_on_mahdollista_seminaariesite.pdf

Messujen avaaja: Ruokakulttuuriasiamies, keittiömestari, ETM Jaakko Nuutila MTK ry

Yleistä:
Oheisohjelma:
2009Teema: Uskomuksia ja totuuksia ruoasta

Seminaari: Klimppisoppaa ja kropsuako? - Perinneruoat ammattikeittiön ruokalistalla

Messujen avaaja: Professori Anu Hopia EPANET-verkosto, Turun Yliopisto

Yleistä:
  
Pitopalvelu Minna-Maria loihtii päätuvan ruokailuun juhlallisen pitopöydän lähiruokatuotteista.

Oheisohjelma:
UskomusKeneltä kuultu?Esittäjä